CnS#30 – Jedzenie w ciemności, podawane przez niewidomych kelnerów. (Anna Bocheńska)

Kelnerzy są niewidomi, więc role w naszej restauracji są odwrócone, bo niewidomi kelnerzy stają się przewodnikami osób pełnosprawnych – mówi Anna Bocheńska twórczyni Warszawskiej Restauracji Different, która gości w kolejnej audycji z cyklu “Czas na Społeczeństwo”.

Anna Bocheńska

Anna Bocheńska – Prezeska Fundacji Pomocy Rodzinie „Człowiek w Potrzebie”, organizatorka wielu akcji charytatywnych i społecznych. Związana z Restauracją DIFFERENT od samego początku/pomysłu. Obiema rękami podpisuje się pod jej misją społeczną i nie wyobraża sobie innego sposobu na jej funkcjonowanie.

W Different kolacja odbywa się w całkowitych ciemnościach. Kelnerami w tym miejscu są niewidomi, a goście doświadczają jedzenia i atmosfery zmysłami pozawzrokowymi.
O tym magicznym i niezwykłym miejscu opowiada w rozmowie z Krzysztofem Wostalem Dyrektorka Anna Bocheńska. Mówi o pracy niewidomych kelnerów, wydarzeniach odbywających się w restauracji, udogodnieniach dla osób z niepełnosprawnościami…

Udostępnij. Podziel się tym.👍